onsdag 2 september 2009

Inspirations- och informationskväll om att skapa hemtjänsföretag

QVIM tillsammans med Coompanion och Inicia bjöd in till en informationsträff om vad det innebär att starta eget företag inom hemtjänsten. Borås stad har infört möjligheten för de äldre att de själva ska kunna välja vem de vill ska komma hem och hjälpa dem med hemtjänsten. Detta innebär också en möjlighet för dem som själva vill starta ett företag som bedriver hemtjänst.
Över 20 personer hade hörsammat inbjudan, varav två herrar.
Informationskvällen inleddes med att Ahmed Hersi som driver ett kooperativt hemtjänstföretag berättade om sitt företag som han driver tillsammans med fyra andra. Företagets nisch är att bedriva hemtjänst på olika språk, sju stycken närmare. Mer om detta företag kan du läsa här. Dessutom informerade en representant från Borås stad om vilka regler som gäller och var man kan läsa mer på Borås hemsida.
Denna möjlighet till kundval innebär att fler kvinnor kommer att ha möjlighet att starta företag, ensamma eller tillsammans med andra. Som exemplet från Umeå visar på så är detta också en möjlighet för personer med annat modersmål att få en möjlighet till försörjning. Umeå-företaget är också ett exempel på att man inte behöver vara ensam utan kan starta ett företag tillsammans med andra.
Hjälp att starta ett kooperativ kan man få av Coompanion som i Borås har sitt kontor i Espira-huset. I Espirahuset finns också en rad andra organisationer som kan hjälpa till när man vill starta företag. Nyföretagarcentrum och Almi till exempel. Det är ju här också som QVIM finns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar