tisdag 25 augusti 2009

Rivstart för höstverksamheten

QVIM har börjat hösten med en rivstart. Massor är på gång och redan har vi hunnit klara av en informationskväll om programmet för kvinnor som vill ta över ett befintligt företag. Och i skrivande stund har de som vill delta i mentorskap i grupp sin första träff.
Till informationsträffen var det cirka 20 som anmälde sitt intresse. Några fick förhinder i sista stund så cirka 16 kvinnor plus några intresserade män lyssnade på när Ann Palmnäs, Coach & Co, presenterade vad man ska tänka på när man ska köpa eller ta över ett företag. Dessutom berättade Eva Karlsson från Herrljunga Emballage om hur det var när hon köpte företag. Anita Frendin Lackmar från Sandared berättade att hon hade ett företag till salu.
Jag har fått uppfattningen att det blev en uppskattad kväll. Det program eller kanske man hellre ska kalla det utbildning som kommer att sätta igång med en företagarskola och en köparskola är avsett för dem som tänker ta över men QVIM kommer att försöka hålla koll på andra sidan, det vill säga de som tänker göra sig av med sina företag. Programmet för övertagande gör QVIM ihop med Sjuhärads kommunalförbund m fl.

Redan nästa vecka, 1 september, kommer nästa aktivitet att gå av stapeln. Då handlar det om ett inspirationsseminarium för dem som vill starta eget hemtjänstföretag. Också det ett samarrangemang. I detta fall med Coompanion och Inicia.

Även QUIZ-NIGHT är ett samarrangemang. I detta fall med EQuiz som är ett projekt som ägs av Stiftelsen Entreprenörskap i Göteborg. Det blir frågesport och andra intressanta inslag. Så boka in den 24 september i almanackan.

Det känns enormt roligt att jobba med kvinnors företagande. Det finns så många engagerade entreprenörer bland kvinnor, både de som redan gjort slag i saken och driver ett företag och de som är på väg. Tyvärr vet jag inte idag vad som händer med QVIM efter den sista november då projektet ska vara avslutat. Jag vet bara att jag ska göra vad jag kan för att det ska finnas kvar i någon form . Har ni idéer så får ni gärna höra av er.

Nu är det snart dags att gå upp på femte våningen och få veta hur mentorskapsgruppen har haft det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar