måndag 14 september 2009

Träff i Svenljunga med fokus på samverkan

Att det finns många caféer i centrala Svenljunga konstaterade jag och Helena Alcenius, VD för Mitt i Borås, när vi letade efter "Ett annorlunda café". Att hitta rätt var inte så lätt när dessutom cafét inte hette ett annorlunda café. Men till slut fann vi Evas café som var platsen för vår nätverksträff.
Helena talade om hur Mitt i Borås växt fram. Hur viktigt det är att samverka och kommunicera. Man ska ha de flesta med på tåget men det är inte nödvändigt att ha alla med. Man kan köra ifrån men man ska inte köra över. Hur viktigt det är att fatta beslut. Ickebeslut är det allra sämsta. Hon talade också om hur man kan tolka saker olika. Hon tog som exempel. "Kvinnor får lättare förkylning än män". Det finns åtminstone tre tolkningar på detta. Kvinnor blir lättare förkylda än män. Kvinnor får en lättare förkylning än män får. Till sist. Kvinnor får lättare en förkylning än de får män. Inte underligt att det uppstår kommunikationsproblem ibland.

Som sagt samverkan är viktigt, men det borde stavas med "ä" det vill säga samvärkan, för att samverka kan vara smärtsamt.
Jonas Widerström, näringslivschef i Svenljunga pratade också om vad som är på gång i Svenljunga.

Vi diskuterade också hur vi går vidare med att skapa nätverk i Svenljunga. Alla var överens om att ha nätverk var viktigt. Men frågan är hur. En början kan vara att göra en gemensam tur till QUIZ-NIGHT i Borås den 24 september.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar